Årets bygge 2024

2024-03-20

Pressmeddelande

Semrén & Månssons projekt Järntorgsgatan X Brogatan vinner Årets Bygge i kategorin Bostäder. Kvarteret ligger precis där Göteborgs innerstad och långgatorna möts och har adderat 130 nya lägenheter. Projektet har tagits fram i samverkan med Sverigehuset, NCC och Gulins Fastigheter.

“Det är oerhört glädjande att få motta priset för bästa bostad i Årets Bygge 2024. Järntorgsgatan X Brogatan utgör ett strålande bevis på det fantastiska samarbetet vi har haft genom hela processen med Sverigehuset, NCC och GulinsFastigheter. Vi känner en stor stolthet över det färdiga kvarteret,” säger Sophie Dufva, regionchef och arkitekt på Semrén & Månsson.

Juryns motivering:

“Trots logistiska utmaningar som skulle fått den mest hårdhudade exploatören på fall lyckades projektet med uppgiften att omvandla ett solkigt förflutet till en plats med liv och rörelse. Med kvalitet rakt igenom och under kvinnlig ledning hanterades gigantiska ledningsnät, stadens vattenvägar, arkeologi och Göteborgs mest trafikerade stråk. Vinnare i kategorin Bostäder är Järntorgsgatan x Brogatan.”

Dela

Elinor Månsson

Kontakta mig om du vill veta mer

Elinor Månsson

+46 733 93 30 63elinor.mansson@semren-mansson.se

Relaterade projekt

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram