Finalister i Guldhemmet

2024-02-06

Finalisterna i Guldhemmet är officiella och Ordonnansen V i Stockholm, som Semrén & Månsson ritat åt Aros Bostadsutveckling AB, är finalist i kategorin “Årets bostadsprojekt” samt Futura Clara på Lindholmshamnen i Göteborg, som arkitektkontoret ritar åt Riksbyggen – Rum för hela livet är nominerad i kategorin ”Årets nytänkare”

Futura Clara är en kooperativ hyresrättsförening för unga vuxna. Här har vi ritat 32 lägenheter om 25–35 kvm och åtta bostäder belägna i en co-livinglägenhet, där de boende delar på kök och vardagsrum men har egna rum och badrum.

Ordonnansen V på Gärdet har genomgått en imponerande transformation; från bensinmack och garage, till ett modernt bostadshus med 116 lägenheter. Husen är ett samtida bidrag till områdets arkitekturskatt, med fasader i ljus puts, sockelvåningar i natursten och med fina trädetaljer.

Guldhemmet hyllar framstående prestationer inom bostadsbranschen och anordnas av Hemnet. Tävlingen avgörs den 7 mars på Grand Hôtel Stockholm.

Dela

Elinor Månsson

Kontakta mig om du vill veta mer

Elinor Månsson

+46 733 93 30 63elinor.mansson@semren-mansson.se

Relaterade projekt

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram