GoCo House finalist i Årets Bygge 2024

2024-01-18

GoCo House är en av tre finalister till Årets Bygges i kategorin hotell och kontor. Ett projekt som Semrén & Månsson tillsammans med Vectura och Next Step Group samt BRA Bygg har utvecklat i den nya life science-stadsdelen i Mölndal.

– GoCo House är resultatet av ett fantastiskt samarbete. Vår vision var att införliva life science i varje aspekt av byggnaden, från dess konceptuella design till skulpturgrupperna på taket. Genom att förena arkitektur, konst och forskning har vi skapat en unik byggnad som utgör hjärtat av denna innovativa stadsdel, säger Magnus Månsson, koncernchef och arkitekt på Semrén & Månsson.

Ur Byggindustrins nominering:
Strax söder om läkemedelsjätten Astra Zenecas forskningsanläggning i Mölndal utanför Göteborg växer life science-klustret GoCo Health Innovation City fram. Den 21 000 kvadratmeter stora signaturbyggnaden GoCo House är tänkt att bli områdets hjärta med bland annat kontor, labb, co-working, restaurang och konferenslokal. Husets utseende påminner om lådor i olika storlekar staplade på varandra, vilket arkitektbyrån Semrén & Månsson motiverat med att man vill ”visualisera det icke-statiska och ständigt föränderliga som präglar både forskning och livet i allmänhet.

Läs hela Byggindustrins nomineringsartikel om GoCo House här: https://www.byggindustrin.se/byggprojekt/arets-bygge/goco-house-ar-navet-i-vastsveriges-life-science-stadsdel/

Årets Bygge arrangeras av Byggindustrin och Construction Summit – byggbranschens nya mötesplats. Vinnarna koras den 19 mars på Construction Summit, Sergel Hub i Stockholm och streamas på byggindustrin.se.

 

Om GoCo House

Entreprenör: BRA bygg
Beställare: GoCo Development AB
Hyresgäst: I dagsläget över 50 bolag. Bland annat Afry, Volvo Cars, Mölnlycke Health Care, Siemens Healthineers
Arkitekt: Semrén & Månsson Arkitekter
Entreprenadform: ABT i samverkan
Totalkostnad: 700 mkr

 

Om Årets Bygge

Årets Bygge är samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda pris och sätter fokus på de fantastiska projekt som byggs i Sverige varje år. Totalt nomineras 18 projekt som färdigställts under 2023. Projekten är uppdelade i sex kategorier – bostäder, hotell och kontor, infrastruktur, industri/logistik/butik, samhällsfastigheter och renovering – med en vinnare i varje kategori, samt en samlad totalvinnare. Likt tidigare år granskas alla projekt utifrån våra fem kriterier: arbetsmiljö, hållbarhet, tid/kvalitet/budget, teknik/innovation och samverkan.

 

Årets Bygge-juryn:

Björn Rundström, chefredaktör, Fastighetsnytt och Byggindustrin
Catharina Elmsäter-Svärd, vd, Byggföretagen
Kajsa Hessel, vd, Svensk Byggtjänst
Tobias Olsson, förbundsdirektör, Sveriges Arkitekter
Anders Holmestig, vd, fastighetsägarna Sverige
Nima Assadi, konsult inom samhällsbyggnad och verksamhetsutveckling, Podcast: Hela kedjan

 

Dela

Elinor Månsson

Kontakta mig om du vill veta mer

Elinor Månsson

+46 733 93 30 63elinor.mansson@semren-mansson.se

Relaterade projekt

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram