Maria Persson ny VD för Semrén & Månsson Arkitekter

2023-10-13

Pressrelease

Maria Persson, arkitekt och tidigare vice vd på Semrén Månson är ny VD för arkitektkontoret som varit hennes arbetsplats sedan 2010:

– Det är utmanande tider, men vi gör en offensiv satsning på framtiden genom att spetsa och fördjupa våra erbjudanden kopplat till AI, cirkularitet och affärsförståelse, säger hon.

Maria Persson har lång erfarenhet som arkitekt och har tidigare haft rollen som affärsutvecklingschef och vice VD. Nu har hon klivit in i rollen som VD för Semrén & Månsson Arkitekter med kontor i Göteborg, Stockholm och Malmö.

– Semrén & Månsson har grundvärderingar som ligger i långsiktighet, en tro på arkitekturens kraft och alltid med avstamp i ett affärstänk. Vår kultur präglas av entreprenörsdriv, teamwork och engagemang, vilket jag tror är avgörande för att vara relevanta framåt. Vi är starkt rustade med kunniga och drivna kollegor som vill utveckla branschen, säger Maria.

På koncernnivå riktar Semrén & Månsson Group blicken mot framtiden genom att etablera nya affärsområden och stärka arkitektbolaget, fastighetsbolaget Månsson Fastigheter och algodlingsbolaget Blue Fields.

– Vi befinner oss i en tid av utmaningar där kriser inom hållbarhet och ekonomi skapar påfrestningar, men vi ser också stora möjligheter för positiv förändring både för vårt företag och hela samhället. Därför breddar och fördjupar vi våra erbjudanden för att fortsätta vara en föregångare inom arkitektur och samhällsbyggnad. Vi ser framgent nya affärsmöjligheter och skapar, samt letar, nya intressanta investeringar både inom fastighetsbranschen och inom hållbarhet, säger Ulrika Liss-Daniels, numera vice koncernchef för moderbolaget Semrén & Månsson Group.

Att skapa en vision för framtiden är helt avgörande för att fortsätta utvecklas i tider av osäkerhet, fastslår Magnus Månsson, arkitekt och koncernchef för Semrén & Månsson Group:

– Koncernens fokus framåt syftar till att förbereda för tiden efter lågkonjunkturen, och med kompetenta ledare som Maria Persson och Ulrika Liss-Daniels har jag stark tro på framtiden.

Dela

Elinor Månsson

Kontakta mig om du vill veta mer

Elinor Månsson

+46 733 93 30 63elinor.mansson@semren-mansson.se

Relaterade projekt

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram