Semrén & Månsson förvärvar arkitektkontor och får ny regionchef i Malmö.

2022-01-24

Jens Laursen, arkitekt & regionschef Semrén & Månsson Malmö

Semrén & Månsson satsar stort i Malmö och förvärvar arkitektkontoret L Arkitekter i Malmö som från och med februari uppgår i Semrén & Månsson. Jens Laursen som sedan 2019 drivit bolaget med sammanlagt fyra anställda tar också rollen som ny regionchef.

– Jag har drivit flera olika företag, i olika konstellationer det senaste decenniet. Nu kände jag att det var rätt tid att gå in i ett större sammanhang, med större projekt och fler kollegor – dessutom med kontor i både Sverige och utomlands. Genom åren har vi på L Arkitekter gjort många bostadsprojekt, ofta med fokus på ekologisk och social hållbarhet. Vår bransch är ju inte särskilt stor, jag har hört mycket gott om Semrén & Månsson. Projekten vi ritat ligger nära varandra, sättet vi arbetar på likaså. Tankarna på en ny utmaning har funnits ett tag. Semrén & Månsson har i och för sig varit etablerade i Malmö ett par år men när jag fick frågan om jag ville vara med och bygga vidare på något med ett över 50-årigt arv så kändes det helt rätt, säger Jens Laursen.

Jens Laursen har en spännande och ovanlig bakgrund. Han arbetade sex år inom marinen och han har jobbat med olika nischparfymmärken i Paris och Moskva med inredningar och utställningar – bland annat om legendariska parfymdesignern Pierre Dinands livsverk. Mellan 2014–2018 var han också delägare i Ronander & Laursen Arkitekter där man hade stort fokus på inredningar. Han har också drivit konst, inrednings och stadsbyggnadsprojekt med designern Mats Theselius.

Jens Laursen, arkitekt & regionschef Semrén & Månsson Malmö

”Att bygga vidare på ett över 50-årigt arv kändes helt rätt”

Jens Laursen, arkitekt och ny regionchef på Semrén & Månsson Malmökontor

– Jens bakgrund som kreatör, byråledare och entreprenör blir ett fint tillskott till såväl Malmökontoret som hela Semrén & Månson. Hans erfarenhet, arbetsglädje och ödmjukhet kommer att bygga ett ännu starkare lag och vässa vårt erbjudande ytterligare. L Arkitekter har ett bra track record med åtta stycken markanvisningstävlingar på två år och dessutom vunnit flera fina priser, nu senast Simrishamns Arkitekturpris. Jag är övertygad om vi med Jens i ledningen för Semrén & Månsson i Malmö kommer kliva fram ytterligare i regionen. Vi jobbar redan med flera högprofilerade projekt i regionen såsom Torgkvarteren, Brunnshög i Lund och stadsutvecklingsprojektet i Sjöbo och vi kommer att fortsätta förena bra business för våra beställare med bra arkitektur och göra allt för att bli ännu mer attraktiva för uppdragsgivarna, säger Ulrika Liss-Daniels, vd på Semrén Månsson.

Dela

Elinor Månsson

Kontakta mig om du vill veta mer

Elinor Månsson

+46 733 93 30 63elinor.mansson@semren-mansson.se

Relaterade projekt

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram