Starkare nu än innan pandemin

2021-06-30

Ulrika Liss-Daniels Maria Persson

Vi på Semrén & Månsson, precis som många av våra branschkollegor, stod inför stora utmaningar när pandemin ledde till både framflyttade och inställda uppdrag. Nu ser vi istället ett trendskifte – branschen mår mycket bättre. Och vi med den. Det senaste halvåret har vi upplevt en positiv rekyl där de flesta pausade uppdragen har kommit igång. Samtidigt kan vi nu skörda frukterna av de förändringar vi gjort under det senaste snart 1,5 åren – och framgången har inte låtit vänta på sig.

Affärsmässigt, logistiskt, organisatoriskt och kulturellt har det varit en utmanande tid. Samtidigt – vi har accelererat arbetsprocesser, digitalisering och ackvisition. Under året har vi utvecklat nya produkter och processer, exempelvis Omtag™ där vi hjälper kunderna att kapa kostnaderna för sina lokaler både snabbt, smart och strategiskt.

Ulrika Liss-Daniels, vd Semrén & Månsson tittar tillbaka på en utmanande period. “Vi står faktiskt ännu starkare idag än vi gjorde innan pandemin, vägen hit har varit slitsam och fylld av oro, men situationen har fått oss att accelerera vår utveckling”, säger Ulrika.

Ulrika Liss-Daniels Semrén & Månsson

”En pandemi och allt vad det innebär för affärerna gör oss naturligtvis ödmjuka. Men samtidigt också stolta att vi lyckats gå från kris till framgång på bara ett halvår.”

Ulrika Liss-Daniels, vd på Semrén & Månsson

Nyligen genomförde Semrén & Månsson en omorganisation av företaget där Maria Persson, arkitekt och mångårig medarbetare nu tar rollen som vice vd. Tillsammans med Jakob Örtendahl, affärsutvecklingschef med fokus på Stockholmsområdet och Hanna Pettersson, affärsutvecklingschef i Göteborgsområdet bilder hon en trio som fokuserar på affärs- och konceptutveckling.

– Vi på Semrén & Månsson har såklart alltid varit kreativa och nyfikna men man kan inte ta för givet att det automatiskt skapar värde för kunden. Nu när marknaden är hetare än på väldigt länge gäller det ta vara på kompetenserna internt och få utväxling av kompetensen och energin från alla vi rekryterat senaste halvåret för att leverera det som vi brinner för: arkitektur i världsklass, färdigställd enligt tidplan och budget och med förutsägbara framtida fastighetsvärden, säger Maria Persson.

Om Ulrika Liss-Daniels ska sammanfatta halvåret som gått i ett ord så får det bli ”förändring”.

– Vi har tvingats att förändras med tiden. Vi har fått förändra hur vi arbetar, skapat ny organisation och stärkt oss med en vice vd som nationellt, på våra tre kontor, ska se till att våra ledord Arkitektur, Affärsförståelse och Digitalisering verkligen kan skapa värde för våra kunder. Vi har också behövt förändra hur vi möts, hur vi får till kreativitet på distans och som så många andra har vi behövt förändra vårt kontor för att möta förändrade arbetssätt. Samtidigt så har förutsättningarna för affärerna förändrats – från att det såg mörkt ut för hela samhället, via permitteringar och effektiviseringar så har vi överträffat våra egna prognoser med fler vunna uppdrag och bättre resultat än någon hade kunnat förvänta sig. Och en fantastisk fin förändring är att vi blivit många fler. Bara sedan 1 januari i år har vi gjort 33 nyrekryteringar, säger Ulrika.

Dela

Ulrika Liss-Daniels vd på Semrén & Månsson Group

Kontakta mig om du vill veta mer

Ulrika Liss-Daniels

+46 31 17 24 01ulrika.liss-daniels@semren-mansson.se

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram