Våra tankar går till Ukraina

2022-03-02

Världens utveckling den senaste tiden, med den oförsvarliga, oprovocerade och olagliga invasionen av Ukraina påverkar oss på djupet. Vi delar alla en förtvivlan över det som just nu drabbar alla de som lever i Ukraina och vi känner en stor oro, ilska och vanmakt över Putins krig mot ett fredligt europeiskt land.

Som företag vill vi vara tydliga med vår avsky mot det som just nu pågår och vi vill visa vårt stöd för Ukraina. Vi har därför stoppat allt arbete mellan vårt ryska kontor och koncernens övriga verksamheter. För oss är detta inte ett okomplicerat beslut, våra ryska kollegor är inga anonyma ansikten – de är just våra kollegor, vänner och personer vi har känt och arbetat tillsammans med i många år. Situationen för dessa medarbetare är just nu väldigt osäker, allt beroende på ett krig ingen av dem önskat. Men trots allas vår oro är det ju naturligtvis inget i jämförelse med det som det ukrainska folket känner just nu. Vi lider med dem och fortsätter se hur vi, både som företag och individer kan hjälpa till i denna mörka och svåra tid.

På vårt polska kontor har vi bl.a. öppnat upp för hittills sex ukrainska ingenjörer som har det som sin nya arbetsplats och vi hjälper dem på alla tänkbara sätt. Vi har också valt att skänka 100.000 kr till UNHCR och deras viktiga arbete i Ukraina.

Dela

Ulrika Liss-Daniels vd på Semrén & Månsson Group

Kontakta mig om du vill veta mer

Ulrika Liss-Daniels

+46 31 17 24 01ulrika.liss-daniels@semren-mansson.se

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram