Affärsnytta skapar samhällsnytta

Vi pratar lika gärna business som arkitektur. För har vi koll på ekonomin kommer vi också att ha råd med den bästa arkitekturen – arkitektur som är lönsam att investera i och som ger fler marknadsfördelar, hållbara förvaltingsperspektiv och andra mätbara värden. Det är först när man förstår byggprojektets ekonomiska förutsättningar som man kan göra de rätta valen för den bästa arkitekturen, med ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbara värden. Arkitektur som alla i längden vinner på.

Johanna Vestlin, inredningsarkitekt på Semrén & Månsson i Göteborg
Kungsgatan 57 exteriör entré

Hållbarhet med affärsfokus

Vi är övertygade om att arkitekter måste ha en utvecklad förståelse för affärer om vi ska lyckas bygga in verkligt och bestående värde i det vi ritar. Det gäller oavsett om vi ritar på uppdrag för en privatperson eller arbetar med detaljplaner för ett stadsbyggnadskontor. Ekonomi för oss innebär att hantera alla resurser ansvarsfullt. Det kan handla om miljötillgångar, pengar, en specifik plats, befintliga byggnader, restprodukter och inte minst mänskliga resurser.

Vi har egna program och metoder som kan visa att en mindre överinvestering ger lönsamhet över tid. Så länge man kan kommunicera förtjänsterna så kan man också få bra betalt av sina investeringar. Ritar och bygger vi mer effektivt så får samhället också råd att bygga mer. God arkitektur gör att människor trivs och trivsel skapar både ekonomiska och sociala vinster. Det som är bra för samhället är alltså en bra affär rent ekonomiskt – och tvärt om.

”Social hållbarhet och långsiktig affärsnytta hör ihop. Det som är bra för ekonomin, för samhället och för individen hör på ett eller annat sätt alltid ihop.”

Jakob Örtendahl, arkitekt SAR/MSA, affärsutvecklingschef, partner

Maria Persson, arkitekt och vice vd på Semrén & Månsson

Kontakt

Maria Persson

Arkitekt SAR/MSA, vd, Partner

+46 703 40 20 92maria.persson@semren-mansson.se

Dela

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram