Vår historia

På våra 50 år har vi hunnit med mycket. Vi har genomfört projekt i alla skalor och former. Vi har vuxit, startat bolag, initierat professurer – och byggt egna hus. Men hur blev vi, oss?

Semrén & Månsson grundades 1969 i Göteborg av Per-Rune Semrén, och Magnus Månsson tog över 1992. På 50 år har vi hunnit med mycket. Arkitektbolaget består idag av åtta partners, med över 100 medarbetare i Stockholm, Göteborg och huvudkontoret i Göteborg. Vi har genomfört projekt i alla skalor; från forskningsprojekt på studentbostäder till stadsplaneringsprojekt på 600 000 kvadratmeter. Små och stora hus, och alla möjliga inredningsprojekt.

Vi ingår i samma familj som Semrén & Månsson International med kontor i Polen och Serbien som arbetar med projekt i centraleuropa, samt visualiseringsbolaget Soul. Vi är medgrundare av Byggande Arkitekter, och genom Månsson Fastigheter bygger vi i egen regi för att utveckla arkitektrollen, som i sin tur inspirerat till algodlingsföretaget Blue Fields. Sedan januari 2024 ingår även GAJD arkitekter i koncernen. Genom vår stiftelse har vi initierat Sveriges första tvärvetenskapliga professur på Chalmers inom arkitektur och ekonomi, och vi sponsrar en professur inom träbyggnation i bostadsbygge.

Maria Persson, arkitekt och vice vd på Semrén & Månsson

Kontakt

Maria Persson

Arkitekt SAR/MSA, vd, Partner

+46 703 40 20 92maria.persson@semren-mansson.se

Dela

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram