Alecta Fastigheter HK

ArbetsplatserInredning

Hemma… på jobbet! Alecta Fastigheters huvudkontor i Stockholm har transformerats med målbilden att kontoret ska kunna mäta sig med fördelarna som hemmakontoret erbjuder – fast ännu bättre. Och på så sätt bli det självklara valet för medarbetarna. Idag bjuds både besökare och anställda in till en modern och social arbetsplats med hållbarhet i fokus.

UppdragsgivareAlecta Fastigheter

År2022 - 2023

PlatsStockholm

Area1050 m2

UppdragInteriörkoncept, ombyggnation, specialanpassade fast inredning, lösa möbler inklusive miljöbelysning och gardiner. Framtagning av ytskikt till golv och vägg.

HållbarhetMinst 40% återbruksmål. Klimatberäkningar enligt Scope 3 – kopplat till CSRD.

FotografChristoffer Skogsmo

”Vi ville skapa en miljö som är bättre än hemma. Och då föll det sig naturligt att fokusera på det sociala utbytet. Innovation och mående blir båda bättre när vi arbetar tillsammans,”

AnneMerete Sørensen, inredningsarkitekt på Semrén & Månsson

Hemma på jobbet

En medarbetardialog la grundstenarna för omgestaltningen, som satte hållbarhet och social samhörighet som ledstjärnor. Arbetsplatsens olika funktioner är anpassade efter ABW (Activity Based Working), både i det öppna landskapet och för enskilt fokusarbete i stängda rum.

De olika mötesplatserna, såsom lobby, mötesrum och kök – tar inspiration av kvaliteter som annars återfinns i hospitalityvärlden.

Minimala ingrepp med maximalt återbruk

För att möjliggöra ett större nyttjande av lokalerna utgick huvudkontoret från minimala ingrepp med maximalt återbruk. Befintligt material återbrukades så som befintliga väggar, glaspartier, dörrar och undertaksplattor på nya platser i lokalen.

Möbelkonceptet indelades i tre kategorier, från högst prioriterat till minst.

  • Befintligt och återbruk: återanvändning av befintliga möbler som redan fanns i lokalerna eller inköp av second hand via specialiserade återförsäljare.
  • Nyproducerade miljöcertifierade möbler tillverkade i ett cirkulärt flöde.
  • Nyproducerade möbler utan miljöprofil. Designklasisker med långlivad design som blir viktiga konceptbärare med hög kvalitet och håller över tid och trend.

Dela

AnneMerete Södrensen inredningsarkitekt Göteborg

Kontakta mig om du vill veta mer

AnneMerete Sørensen

+46 702 38 51 07annemerete.sorensen@semren-mansson.se

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram