Älta centrum

BostäderStadsutveckling

Mitt på det stora torget i centrala Älta C utvecklas nu ett populärt område. Här i närheten av trevliga friluftsområden förstärks Älta centrum med nya bostäder, lokaler och nya mötesplatser som bidrar till en småstadskänsla. Vi har fått möjligheten att utveckla tre olika kvarter med totalt ca 420 lägenheter i nybyggnad varav ett kvarter även inrymmer kultur- och fritidskvarter och ombyggnad av punkthus. Ältas nya centrum integrerar och länkar samman befintlig bebyggelse och gör platsen till en ännu mer attraktiv plats att bo, umgås och leva på.

UppdragsgivareWallenstam

PlatsÄlta C, Nacka

År2015 - pågående

Antal bostädertotalt i området ca 900

Areaca 54 000m2

KuriosaNy- och ombyggnadsprojekt med kulturhus, bibliotek och fritidsgård

Projekthemsida Visualiseringar

HållbarhetBevarande och ombyggnad av punkthus, Återbruk, Social hållbarhet

“Att koppla samman det befintliga med det nya är något som har varit både spännande och utmanande. Exempelvis integrerar vi ett kvarter med ett befintligt punkthus med bostäder från 1990-talet och en garagelänga från 60-talet som i framtiden blir en mobilitetshubb med cykelpool och verkstad,”

Lena Fagle,
arkitekt på Semrén & Månsson

Dela

jakob örtendahl affärsutvecklingschef Stockholm

Kontakta mig om du vill veta mer

Jakob Örtendahl

+46 707 23 23 08jakob.ortendahl@semren-mansson.se

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram