Annebergs Höjd

Stadsutveckling

På en skogbeklädd kulle i Anneberg mellan Göteborg och Kungsbacka har vi tagit fram en planansökan för ett helt nytt bostadsområde med höga hållbarhetsambitioner. Här planeras det för varierade hustyper; flerbostadshus, radhus, flerfamiljshus och villor – i olika prisbilder och storlekar. Annebergs höjd blir ett område som passar den som vill leva miljövänligt i hållbara energieffektiva trähus med närhet till skogen och pendelavstånd till staden. Hållbarhetsstrategin för området innefattar bland annat en smart dagvattenhantering, trähus på pålar för att minska byggandets klimatpåverkan och att anpassa byggnationen efter stora naturvärden.

Annebergs höjd

UppdragsgivareEksta & Kungsbacka Bostadsutveckling

PlatsAnneberg

År2022 - pågående

Antal bostäderca 120 (40% hyresrätter, 60% bostadsrätter)

Area15 300 m2

VisualiseringSoul

KuriosaBlågröna lösningar ex. trädplanteringar, regnträdgårdar samt en ny dagvattendamm byggs som stärker den biologiska mångfalden.

”För Annebergs höjd har kommunens övergripande planer och budget och projektets höga hållbarhetsprofil varit de avgörande förutsättningarna,”

Elin Johansson,
Studiochef och samhällsplanerare på Semrén & Månsson

Dela

Elin Johansson, studiochef på Semrén & Månsson Göteborg

Kontakta mig om du vill veta mer

Elin Johansson

+46 790 76 66 64elin.johansson@semren-mansson.se

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram