Bielkegatans förskola

Samhällsfastigheter

Bielkegatans förskola ska byggas i Lunden, mitt i ett 50-talsområde där inflyttning av många barnfamiljer skapat ett ökat behov av förskoleplatser. Förskolan placeras i en lummig park med stora höjdskillnader och starka slänter mot intilliggande bostadshus och kommer att byggas i tre plan med fyra avdelningar för totalt 72 barn. Barnens entré vänder sig mot gården och har givits en varm gul kulör med förhoppning om att den under tidig höstmorgon ska lysa likt en lykta i skogsbrynet. Projektet har en hög hållbarhetsambition, och rätt material används på rätt plats och med ett så litet CO2-avtryck som möjligt.

UppdragsgivareStadsfastighetsförvaltningen på Göteborgs stad

PlatsLunden, Göteborg

År2023

Area1172 m2

KuriosaDen första av tre förskolor där vi agerar generalkonsult med Stadsfastighetsförvaltningen som byggherre

HållbarhetFasad, bjälklag och stomme i trä, solceller på tak, platsspecifika hybridlösningar. Målbild på Co2-

”Grundidén är att låta förskolan bli en naturlig del av parken, med en fasad helt i trä som ska kännas välkomnande och lekfull,”

Sverker Karlsson, arkitekt och studiochef på Semrén & Månsson

Dela

Sverker Karlsson, arkitekt och studiochef på Semrén & Månsson Göteborg

Kontakta mig om du vill veta mer

Sverker Karlsson

+46 768 27 20 90sverker.karlsson@semren-mansson.se

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram