Bio Göta

Hospitality

En smakfull, nätt tillbyggnad ger anrika Bio Göta på Avenyn i Göteborg nytt liv. På adressen ryms, förutom biograf numera också både en bar och en restaurang. Här för biobesökaren, eller bara en hungrig göteborgare möjlighet att äta en bit mat i en servering som ger både liv och rörelse åt Avenyn.

Biograf Göta fönster och entré

UppdragsgivareWallenstam

PlatsAvenyn, Göteborg

År2018 - 2021

Biograf Göta interiör takbjälkar
Biograf Göta detaljer entré och skylt

Nytt liv på klassisk mark

I samband med omdaningen av biografen Bio Göta fick som gav lokalerna nytt ville Wallenstam också bredda verksamheten. Det blev både ny restaurang och bar. Paviljongen är öppningsbar, den är inbjudande. Ja, platsen ska kännas välkomnande och befolkad. Bio Götas serveringspaviljong ska helt enkelt förstärka och framhäva det folkliv vi alla älskar med Avenyn – både som gäst och förbipasserande flanör.

I ett läge som detta, mitt i göteborgarnas gemensamma vardagsrum, är gestaltningen A och O. De hundraåriga träden som står framför huset har kommit att spela en viktig roll. För att inte skada trädens rotsystem har paviljongen fått en sinnrik uppbyggnad av stålbalkar som bär upp glastak och fasad. Resultatet är ett lekfullt möte mellan form och funktion som med lite god vilja för tankarna till just – trädkronor.

Tillbyggnaden fungerar även som vindfång från vilket man når bions entréhall.

”Övre delen av Avenyn är ganska folktom på kvällarna. Med mer liv spritt över dygnet kommer platsen kännas tryggare”

Brita Palm, byggnadsingenjör på Semrén & Månsson

Biograf Göta interiör takbjälkar

Dela

Sophie Dufva, arkitekt, partner och regionchef Göteborg på Semrén & Månsson

Kontakta mig om du vill veta mer

Sophie Dufva

+46 707 99 10 71sophie.dufva@semren-mansson.se

Relaterade projekt

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram