Brf. Kavaljeren

Bostäder

I hjärtat av eftertraktade Söder i Varberg varvas småskaliga villakvarter med moderna flerfamiljshus. Här ligger även Brf. Kavaljeren – 36 moderna bostäder där hantverksmässighet, hållbara lösningar, goda materialval och omsorg sätter extra guldkant på tillvaron för såväl de boende som området.

UppdragsgivareVarbergs Stenfastigheter AB, Turessons bygg i Varberg AB, Magnus Anderssons fastigheter

PlatsVarberg

År2018 - 2023

Area5362 m2

Antal lägenheter36

KuriosaFem år från detaljplan till nyckelfärdig byggnad, Lägenhetsstorlekar mellan 35-103 kvm

Brf Kavaljeren är någonting extra vad gäller standard och uttryck, som matchar den historiska miljön och det exklusiva läget.

Kavaljeren Exterior

Byggnader som står sig över tid

Brf Kavaljeren genomsyras av en klassisk design med moderna och hållbara inslag. Genom att vi har agerat som den röda tråden genom alla projektets faser – från detaljplanebesked till färdig byggnad som både arkitekt och projekteringsledare har vi tidigt kunnat säkerställa resultatet. I projektet har man aktivt gjort hållbara val i form av bland annat material av god kvalitet med lång livslängd, energieffektivisering med hjälp av solceller på taket och en strävan efter att skapa gynnsamma förhållanden för biologisk mångfald på gården. Exteriört är byggnaderna klädda av sandfärgat, mönstermurat tegel och sockel i natursten som löper upp längs ljusa och välkomnande entréer.

“Genom en tydlig vision, tät kommunikation och gemensamt satta ambitioner med entreprenör och beställare har vi kunnat säkerställa att slutresultatet motsvarar målbilden – helt utan kostnadsdrivande omtag,”

Martina Boyton, arkitekt på Semrén & Månsson

Interiörer utöver det vanliga

Interiört hittar man kvaliteter utöver det vanliga. Extra takhöjd, generös förvaring och fina detaljer så som golvvärme i stället för radiatorer vilket innebär att glaspartier kan göras högre och släppa in mer ljus. Samtliga bostäder har minst en uteplats eller inglasad balkong som ramar in gården – varav några med havsutsikt. Vår inredningsarkitekt Johanna Vestlin tog fram två inredningskoncept för bostadsrätterna. Grunddesignen Air Serenity, som är inspirerad av det nordiskt ljusa, med milda toner och naturliga material. Därutöver, har köparna haft möjlighet att inspireras från konceptet Earth Harmony med sin djärvare och trendigare stil. Känslan är rustik och tidlöst lyxig, med både runda former och stramare monolitiska inslag.

Läs mer om inredningen här!

Dela

Martina Boyton, arkitekt på Semrén & Månsson Göteborg

Kontakta mig om du vill veta mer

Martina Boyton

+46 705 90 95 87martina.boyton@semren-mansson.se

Relaterade projekt

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram