Brofästet

Bostäder

I skärningspunkten mellan Östersjöns vatten, Kungliga Nationalstadsparken och Stockholms innerstad ligger Norra Djurgårdsstaden. Här finns nu 76 lägenheter i kvarteret Brofästet som har utformats med utgångspunkt i att ta vara på områdets kulturhistoriska arv och skapa en hållbar stad. Två byggnader med klassisk kostym i modernt snitt med omsorgsfullt valda material vilka kommer att åldras vackert med den nya stadsdelen.

BeställareTobin Properties

År2015-2019

PlatsNorra Djurgården, Stockholm

Areaca 11 700 m2

Antal lägenheter76

KuriosaMiljöstadsdelen Norra Djurgårdsstaden är ett av Europas mest omfattande stadsutvecklingsområden.

”Semrén & Månsson har tagit fram ett förslag som inte bara exteriört utnyttjar läget och närheten till Nationalstadsparken väl, utan också låter samtliga lägenheter dra nytta av platsens kvaliteter,”

Erik Karlin, Tobin Properties

Där huvudgatan möter parken ligger en högre byggnad och sen trappar bostadshusen sig ner mot vattnet längs Båthusparken. Det höga huset har ett vinklat tak anpassat för solceller och samtliga terrassfria tak bildar gröna blickpunkter för de boende – samtidigt som de effektivt tar hand om dagvatten. Lägenheterna har flexibla planlösningar och samtliga har stora västvända indragna balkonger eller skyddade takterrasser med utsikt över Nationalstadsparken. Balkongernas smidesräcken är tydligt inspirerade av mönstren i Bobergs historiska gasklockor som ligger i närheten.

Dela

Anders Ekman, arkitekt på Semrén & Månsson Stockholm

Kontakta mig om du vill veta mer

Anders Ekman

+46 707 87 73 87anders.ekman@semren-mansson.se

Relaterade projekt

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram