Brogatan 2

BostäderTransformation

I en fastighet från 1860-talet tas ett spännande steg mot att bevara historien och samtidigt skapa något nytt och speciellt. Tidigare använd som kontorslokaler, genomgår denna anrika byggnad från 1860-talet en förvandling till fyra helt unika bostäder.

UppdragsgivareSverigehuset

PlatsGöteborg

År2022 -

Area600 m2

Antal lägenheter4 st

BilderSverigehuset

KuriosaBevarande av kulturmiljö, ombyggnation, unika lägenheter

Projektsida

HållbarhetBevarande och ombyggnad av byggnad med höga kulturvärden, återbrukat tegel i fasad

Kvarteret Röda bryggan, där Järntorgsgatan möter Brogatan, har anor från 1860-talet är ett så kallat riksintresse för kulturmiljö. Och i denna historiska byggnad värnar vi om husets själ och karaktär. Byggnaden har varsamt renoverats för att likna originalutförande: till exempel har cirka 1200 skadade tegelstenar mot återbrukade stenar från samma tidsperiod. Husets karaktär bevaras och tas tillvara på i utformningen av de fyra nya bostäderna, som var och en blir helt unika skräddarsydda utifrån den historiska byggnadens ursprung men erbjuder all modern komfort.

Dela

Hanna Eliasson, arkitekt på Semrén & Månsson

Kontakta mig om du vill veta mer

Hanna Eliasson

+46 706 25 34 51hanna.eliasson@semren-mansson.se

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram