Clarion Copenhagen Airport Hotel

HospitalityInredning

Ett sinnrikt inredningskoncept som kombinerar lyxig designkänsla med välkomnande trivsel. Nya Clarion Copenhagen Airport Hotel förvandlades etapp för etapp. Den anonyma bottenvåningen blev ombonade zoner med lounge, frukostrestaurant, Kitchen and table restaurant, bar och lounge, På toppvåningen fick en VIP-lounge nytt liv i form av fem exklusiva hotellrum med dubbel takhöjd och extra mycket atmosfär.

Clarion hotel Kastrup bar

BeställareNordic Property Management

År2017 - 2019

Clarion hotel Kastrup interiör

”Vi ville omvandla ett stort och odefinierat bottenplan till en mångfald av rum med olika funktioner och teman.
Med hjälp av avgränsningar i taket och expressiv inredning definieras rummen med olika färgteman, materialiteter och formspråk.”

Birgitte Mordt, inredningsarkitekt SIR/MSA

Tidigare ingick hotellet i en annan kedja och var flygplatsens enda övernattningsmöjlighet. En plats där främst affärsresenärer checkade in för att spara tid, arbeta, ha möte, äta, sova. Det var funktionellt, praktiskt och stabilt, men kanske också en smula själlöst.

Idag ger Clarion Copenhagen Airport ett helt annat intryck. Varmt och inbjudande. Det första som slår besökaren är det sofistikerade spelet mellan inredning, ljus, material och människor. Den turkosa baren som glimrar som ett smycke längst in. Gästerna som sitter och småpratar i en vrå, andra som jobbar koncentrerat bakom en laptop eller tar sig en drink på en av barstolarna. Här blandas drömmar med nervositet, fasta handslag med resfeber, skratt med spänd förväntan.

– Atmosfären! Det är hemtrevligt och härligt. Därför kommer gästerna tillbaka, säger Izumi Takasu Brette, ansvarig arkitekt.

Clarion hotel Kastrup bar
Clarion hotel Kastrup interiör
Clarion hotel Kastrup bordsdukning

Byggdes om i zoner och etapper

Hotellet ville ge hotellet en ny fräsch look utan göra om allt från grunden. Man kunde inte heller stänga ner hotellet under ombyggnaden. Att allt fungerade friktionsfritt under tiden var ingen självklarhet, men en nödvändighet.

Semrén & Månssons första uppgift var att ge lobbyn modern designkänsla. Ytorna på entréplan var stora och odefinierade, vilket gjorde att entrévåningen upplevdes som lite kall och svårorienterad. Samtidigt var grundmaterialen av gedigen kvalitet i hållbara material som massivt trä och sten, och metall och trägolv – så de behölls som grund att bygga vidare på.

”Ombyggnationer är alltid komplexa. Vi måste förhålla
oss till befintliga material och arkitektur och man vet
aldrig vad man stöter på när man börjar riva och bygga.”

Birgitte Mordt, inredningsarkitekt SIR/MSA

Mat, möten och hotellrum med högt i tak

Hotellet är en viktig mötesplats i nära förbindelse till Köpenhamn, så Semrén & Månsson valde att synliggöra konferensdelen redan vid entrén till hotellet. På entrévåningen fogades även Clarions Hotels och Marcus Samuelssons restaurangkoncept Kitchen & Table in på ett sömlöst sätt. Restaurangens mer street-influerade uttryck fick detaljer som matchade resten av inredningen.

– Designkonceptet gick ut på att dela in ytan i mindre zoner med olika teman, som ändå hänger ihop. En avslappnad, modern mötesplats där människor trivs och kan fly undan resandets stress, säger Birgitte Mordt.

The Clarion Living Room innehåller utrymmen med olika typer av sittytor. Varje zon har fått ett eget uttryck som samtidigt binds samman med helheten. Den varierade ljussättningen framhäver former och färger, där den fasta inredningen och många av detaljerna är specialritade av kontorets inredningsarkitekter.

Ombyggnaden har givit hotellet en tydlig Clarion-profil med fokus på modern design, eleganta linjer och klassiskt beständiga element, utan en omfattande renovering. Bland det som Birgitte Mordt själv är allra mest nöjd med är våning tolv som också ingick i uppdraget. Här omvandlade Semrén & Månsson en dåligt
utnyttjad VIP-lounge till fem exklusiva hotellrum.

– Utmaningen med fyra meters takhöjd blev rummens styrka och atmosfären blev precis som vi hade tänkt oss. Elegant, ombonat och klassisk med en liten tvist. Som hotellgäst får du en skön känsla när du slår upp dörren första gången. Du känner en estetisk attraktion.

Clarion hotel Kastrup bar
Clarion hotel Kastrup interiör
Clarion hotel Kastrup hotellrum
Clarion hotel Kastrup restaurang
Clarion hotel Kastrup frukostbar
Clarion hotel Kastrup frukostbar

Dela

Birgitte Mordt, arkitekt på semrén & månsson

Kontakta mig om du vill veta mer

Birgitte Mordt

+46 31 352 02 89birgitte.mordt@semren-mansson.se

Relaterade projekt

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram