Coop Öjersjö

Retail

I hjärtat av stadsutvecklingsområdet Gökegård, ligger den nya Coop-butiken där hållbarhet står i fokus och med målbilden att skapa en mötesplats för hela området. Butikens form är en modern tolkning av den klassiska ladan och är inspirerad av områdets lantliga charm. Limträstommen, cederträfasaden, återvunnen aluminium, dagsljusinsläppen, solcellerna och de gröna taken bildar en vacker helhet. Kvaliteter som är mer än bara estetiska element utan utgör även viktiga bidrag till platsens hållbarhet, som representerar de kvaliteter som både Coops och kommunen eftersträvar.

UppdragsgivareCoop

PlatsGökegård, Öjersjö

År2023

HållbarhetEtt av coops första trä-projekt, solceller, gröna tak

KuriosaDen nya butiken är resultatet av ett samarbete mellan Coop, Aareon , Mareld landskapsarkitekter, SWECO Träkonstruktörer och Semrén & Månsson.

FotografKalle Sanner

“Genom att jämföra två ekonomiska kalkyler, en för trästomme och en för stålstomme, blev det tydligt att trä var det överlägsna valet, både ekonomiskt och hållbart,”

Josefine Wikholm, arkitekt på Semrén & Månsson

Dela

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram