Gamlestadens Smedja

Arbetsplatser

Vid växande Gamlestans torg i Göteborg ligger Gamlestadens Smedja – en kontorsbyggnad i åtta våningar med plats för ca 800 arbetsplatser. Stadsdelens industriarv har legat som inspiration för utformningen med slaget danskt tegel och omsorgsfulla detaljer i fasad. Kontorsvåningarnas utformning ger flexibla lokaler med fokus på samarbete och samverkan, som möter framtidens krav på arbetsplatser. Besökare möts av en generös lobby och ljusgård i flera nivåer som uppmuntrar till socialt utbyte. Läget vid Gamlestadens torg är perfekt för kollektivtrafikanten och här finns parkering för både cykel och bil, samt trevliga omklädningsrum. Dessutom är det grönt hus med biotoptak, fågelholkar och solceller – och som kommer att certifieras enligt BREEAM Excellent.

UppdragsgivarePEAB / PEAB Fastighetsutveckling

PlatsGamlestads Torg, Göteborg

År2018 -

Area18 000m2

HållbarhetBREEAM Excellent, biotoptak, fågelholkar och solceller

KuriosaLevande bottenvåning, Tegelbearbetning i prefab-element

Vi vill med det nya kontorshuset spegla och ta tillvara på den industriella karaktären, men göra en nutida tolkning. Husets arkitektur hämtar inspiration från olika tiders byggteknik via material som tegel, stål, betong och trä.

PEAB Fastigheter

Dela

Isak Heedman, arkitekt på Semrén & Månsson Göteborg

Kontakta mig om du vill veta mer

Isak Heedman

+46 736 44 34 87isak.heedman@semren-mansson.se

Relaterade projekt

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram