Källberga

BostäderEgen regi

I en pittoresk miljö i Nynäshamns kommun växer den nya stadsdelen Källberga fram, präglad av social och ekologisk hållbarhet. En stadsdel på landet full av mötesplatser på pendlingsavstånd till både storstadspulsen i Stockholm och skärgårdens rofyllda atmosfär. Kvarteret Smedjan består av tre unika fastigheter med hyresrätter som smälter samman med den charmiga omgivningen och tar vara på naturens närhet. Här är det enkelt att leva ett rikare liv.

UppdragsgivareMaMa Management / Heba Fastighets AB

PlatsSittesta, Nynäshamn

År2021 – Pågående

Area14 400 m2

Antal bostäder128 hyresrätter i flerbostadshus och radhus

VisualiseringarSoul

KuriosaEtt egen regi-projekt som kommer förvaltas av HEBA Fastigheter

ProjektsidaKällberga

Naturnära idyll

Källberga erbjuder hyresrätter i radhus och lägenheter. Bostäderna med lokaler i bottenvåningarna placeras intill det charmiga torg som planeras nära områdets entré. Radhusen är placerade närmast den befintliga villabebyggelsen. Den gemensamma innergården har trivsel och samvaro i fokus. Det arkitektoniska konceptet för Källberga smälter samman med den omgivande lantliga idyllen såsom träpaneler, röda kulörer och detaljer såsom återbruk av sten från grundmuren som tillhörde den gamla Smedjan. Samtidigt har vi skapat ett samtida uttryck som reflekterar den moderna livsstilen. Hela Källberga kommer att bli ett varierande område som inkluderar alla människor, oavsett vilken fas i livet en individ eller familj befinner sig i. Området inkluderar förutom bostäder även skolor, handel och aktiviteter.

Med närhet till natur och pendlingsavstånd till Stockholm är platsens förutsättningar fantastiska. Det är som att ha det bästa av två världar inom räckhåll!

Dela

Eva Ryberg, arkitekt på Semrén & Månsson Stockholm

Kontakta mig om du vill veta mer

Eva Ryberg

+46 709 46 23 55 eva.ryberg@semren-mansson.se

Relaterade projekt

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram