Kungsbacka arena

Samhällsfastigheter

Kungsbacka satsar på en ny arena som möjliggör större idrottstävlingar och kulturevenemang. Det vinnande förslaget, benämnt “Krona,” utstrålar festlighet, inspiration och aktivitet samtidigt som det kommunicerar en stark identitet för staden. Kronan, som snart kommer att pryda stadens silhuett, innebär inte bara en imponerande symbol för Kungsbacka utan också ett lysande centrum för evenemang och glädje.

UppdragsgivareKungsbacka kommun

PlatsKungsbacka

År2023 -

StatusDetaljplaneskede

PublikkapacitetCa 2500 ( och utvändigt 1000)

SamarbetspartnersHille Melbye Arkitekter (NO), Mareld Landskapsarkitekter (DK) samt VBK

KuriosaVinnande förslag av ett parallellt uppdrag

HållbarhetTräbyggnad, klimatförbättrad betong, solceller och gröna tak

Arenan knyter samman innerstaden med arenastaden och blir en naturlig mötesplats för alla i vardagen och vid evenemang. För målbilden med arenan är att skapa en destination för besökare och invånare. Och samtidigt göra platsen till ett livfullt och tryggt område där arenans kommersiella bottenvåningar utbud bidrar med aktivitet under förmiddag, eftermiddag och kväll – hela veckan – hela året. Genom arenans transparenta entréfasad stimulerar byggnad och torg varandra med aktiviteter, besökare och atmosfär. Storskaliga grafiska budskap och flaggspel som formar motivet av en krona artikulerar arkitekturens exteriör. Arenan är ett komplext projekt med många olika funktioner som möjliggör för samutnyttjande och synergier. Därför blir byggnaden flexibel och erbjuder framtiden många olika användningsmöjligheter. Logistiken i och omkring arenan är löst så att anläggningen ska fungera för alla – besökare som arrangör, till vardags och till fest.

Dela

Mattias Lind Arkitekt Göteborg

Kontakta mig om du vill veta mer

Mattias Lind

+46 703 42 45 02mattias.lind@semren-mansson.se

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram