Ordonnansen V

Bostäder

Bland kvarter från 30- och 60-talen ligger Ordonnansen V, ett samtida bidrag till Gärdets arkitekturskatt. Kv. Ordonannsen innehåller två byggnader varav ett gatuhus om 5 – 9 våningar och ett gårdshus om 5 – 12 våningar, som terrasserar ner mot Värtahamnen. Genom att husens fasader kläs i ljus puts, sockelvåningarna i natursten och med återkommande träinslag kring fönster och entrépartier samspelar byggnaderna med den befintliga bebyggelsen. Ordonnansen inrymmer 116 lägenheter med både högt i tak, och stora uteplatser som ger vackra vyer över området. Och mellan husen bildas en lummig innergård med bostadsentréer och uteplatser.

BeställareAros Bostad

År2016 -

PlatsGärdet, Stockholm

Areaca 15 500 m2

Antal lägenheterca 120 st

KuriosaNominerad till Årets Bygge 2024

”Kv. Ordonnansens transformation från bensinmack och garage, till en tomt som pryds av två byggnader med storslagen utsikt över området kommer att resultera i en fantastisk boendemiljö,”

Eva Ryberg, arkitekt SAR/MSA

Dela

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram