Saltsjö Järla

Bostäder

I Nackas mest centrala läge håller två naturnära kvarter med cirka 400 bostäder och verksamhetslokaler på att ta form. Projektet är också starten på förtätningen mot centrala Nacka, och en av de tre nya tunnelbanestationerna kommer ligga i ett av husen. Byggnaderna trappar ner mot den befintliga bebyggelsen för att samspela med dess småskalighet. Träfasader, ljusinsläpp mellan husen och två grönskande torg gör platsen till en härlig mötesplats för alla Nackabor. I kvarteret kommer det också finnas plats för verksamheter, så som caféer, butiker, och cykelpool. Nya träd, buskar och blommor kommer att planteras – och inte minst bevaras flera över hundra år gamla ekar.

UppdragsgivareALM

PlatsSaltsjö-Järla, Nacka

År2019 -

Areaca 17 500m2

Antal lägenheterca 400

KuriosaHandel och service i bottenplan.

HållbarhetHöjder i detaljplan för trästomme, flexibel plan som medger bostäder, hotell och kontor samt centrumverksamhet, lågt parkeringstal (0,2), cykelverkstad samt bil- och cykelpooler

Arkitekturen speglar och tar hänsyn till sekelskifteshusen i närliggande Birka som är av stort kulturhistoriskt värde.

Dela

jakob örtendahl affärsutvecklingschef Stockholm

Kontakta mig om du vill veta mer

Jakob Örtendahl

+46 707 23 23 08jakob.ortendahl@semren-mansson.se

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram