Södra Änggården

BostäderEgen regi

När en helt ny stadsdel ska ta form och vi utvecklar hyresrätter i egen regi, står vi som byggande arkitekter inför en spännande utmaning. Som en av flera aktörer sätter vi tonen för Södra Änggården – en helt ny stadsdel i Göteborg. Kvarterets koncept, “opposites attract,” förenar dess varierande element och material, från branta sadeltak till växthus och sågtandstak, som en hyllning till historien och en skapande mix av taklandskap. Sockelvåningarna utgör en aktiv och variationsrik bas, där detaljrikedom och högkvalitativa material framhäver den mänskliga närvaron. Konceptet binder även samman kvarterets materialpalett av tegel, trä, skiffer och plåt. Genom att kontrastera byggnaderna mot varandra och samtidigt införliva element som förenar dem, skapas en unik karaktär för kvarteret.

UppdragsgivareMånsson Fastigheter

PlatsSödra Änggården, Göteborg

År2018 - pågående

Antal bostäderca 170 (hyresrätter och longstay)

Area16 000 m2

VisualiseringarSoul

KuriosaByggt i egen regi via Månsson Fastigheter, inrymmer även livsmedelsbutik, vårdcentral

HållbarhetMiljöbyggnad Silver, Energiförbrukning på passivhusnivå, Solceller & sedumtak, Återvinning av överskottsvärme från livsmedelsbutik

“Genom att bygga i egen regi och konstant utmana oss som arkitekter, kan vi ta ett större grepp om projektet med fördjupad kunskap och förståelse för våra kunder. Och på riktigt bli kundens bästa rådgivare,”

Tobias Landberg, projektets uppdragsansvariga arkitekt och projekteringsledare

Dela

Tobias Landberg är Arkitekt och Regionchef Malmö på Semrén & Månsson

Kontakta mig om du vill veta mer

Tobias Landberg

+46 704 50 99 91tobias.landberg@semren-mansson.se

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram