Zeppelin HQ

ArbetsplatserIndustri & Teknik

Vid Landvetter Flygplats skapas ett nytt huvudkontor som är skräddarsytt för Zeppelin Sverige. Här förenas en stark koppling till Zeppelin-identiteten med en modern skandinavisk touch. Projektet strävar efter att förena företagets olika kompetenser, från kontor till verkstad, med målet att skapa smidiga arbetsflöden och främja integration och effektivitet.

UppdragsgivareZeppelin Sverige AB

PlatsLandvetter

År2020 – pågående

Area8800m2

RollFrån första utredningsskissen till att färdigställa bygghandlingar och inredning

HållbarhetsmålCertifieras som BREEAM In-Use, återbrukad inredning

“Arkitektoniskt är tanken att kombinera hög Zeppelin-igenkänning med en skandinavisk touch i enlighet med deras premiumvarumärke,”

Patrik Winnergård-Helm, Arkitekt SAR/MSA på Semrén & Månsson.

Allt under ett tak

Zeppelin Sveriges nya huvudkontor kommer att ha utrymme för ca 150 kontorsarbetsplatser samt inrymmer en serviceanläggning som blir en central bas i regionen för affärsområdena Construction, Power Systems och Rental. I den nya anläggningen förenas tjänstemannasidan med kärnverksamheten med målet att skapa flexibla, säkra och inte minst attraktiva arbetsmiljöer som främjar integrerade och effektiva arbetsprocesser. Placeringen vid avfarten till Landvetter Flygplats är strategisk ur ett verksamhetsperspektiv, både utifrån exponering och transporter, men också med förhoppningen att locka kompetent personal.

Arkitektoniskt kännetecknas byggnaden av sammanflätningen av (och kontrasten mellan) verkstadshallarnas täta betongvolymer och kontorets mörka fasad, som med sina höga fönster och generösa takhöjder ger ljus och rymd i en minimalistisk och ordnad komposition. Interiören kännetecknas av mycket materialitet där robustheten av exponerad betong balanseras med värmen av trä på utvalda ställen. Tanken är att kombinera hög Zeppelin-igenkänning med en skandinavisk touch i enlighet med deras premiumvarumärke.

Dela

Patrik Winnergård Helm, arkitekt på Semrén & Månsson Göteborg

Kontakta mig om du vill veta mer

Patrik Winnergård-Helm

+46 709 45 58 69patrik.winnergard-helm@semren-mansson.se

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram