Dubbel vinst i Guldhemmet

2024-03-08

Guldhemmet är Hemnets pris för att hylla framstående prestationer inom bostadsbranschen. Vid priscermonin på Grand Hôtel i Stockholm så gick båda Semrén & Månssons projekt vinnande ur sina respektive kategorier. Ordonnansen V blev Årets Bostadsprojekt och Futura Clara blev Årets Nytänkare. 

”Vi är jätteglada för dessa utmärkelser och givetvis stolta över båda projekten. Med ambitiösa beställare och tydliga visioner blir det riktigt bra projekt,” säger Maria Persson, arkitekt och vd på Semrén & Månsson.

Ordonnansen V, som ligger på Gärdet i Stockholm, ritades åt Aros Bostad.
Motiveringen löd: Vinnaren i kategorin Årets Bostadsprojekt har lyckats blåsa liv i en slumrande plats i ett arkitekturhistoriskt intressant område. Husen har en spektakulär utsikt och en utformning som harmonierar fint med både omgivningen och samtiden. Med mycket hög kvalitet både utvändigt och invändigt har detta projekt goda förutsättningar att imponera även på framtida generationer.

Futura Clara, är en del av kvarter futura som arkitektkontoret ritar på Lindholmshamnen med Riksbyggen som uppdragsgivare.
Motiveringen löd: Vinnaren i kategorin Årets Nytänkare är ett projekt som tar sig an en av vår tids stora utmaningar. Nämligen hur unga människor utan stort eget kapital eller lång kötid ska kunna få en bostad. Utöver ökad ekonomisk hållbarhet stärker projektet gemenskap och samhörighet för en målgrupp där detta är av extra stor betydelse. Bostadskrisen i Sverige är ett komplext problem som kräver många olika insatser. Men detta är ett tydligt exempel på hur nya tankesätt kring boendeformer kan leda till ett bättre och mer inkluderande samhälle.

 

Dela

Elinor Månsson

Kontakta mig om du vill veta mer

Elinor Månsson

+46 733 93 30 63elinor.mansson@semren-mansson.se

Relaterade projekt

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram