Maude är tillbaka

2022-10-06

Arkitekter har en viktig roll att fylla i arbetet för en positiv samhällsutveckling. Det är ju inte så att det saknas utmaningar. Klimatfrågan är ju mer aktuell än någonsin och arkitekterna har trots allt en möjlighet att påverka hållbarheten i stads- och fastighetsutvecklingen. Orden är Maude Östanengs, arkitekt på Semrén & Månsson.

– Det finns ju också stora utmaningar kring demokrati och levnadsvillkor – både sociala och ekonomiska. Det är en komplicerad samtid. Men vi arkitekter har en förmåga att se både på bredden och djupet, både till beställarnas ekonomi och invånarnas välmående. Så vi arkitekter kan faktiskt göra skillnad.

Maude Östaneng arbetar sedan en knapp månad som arkitekt och studiochef på Semrén & Månsson. Men att säga att Maude är ny på jobbet är inte helt sant, hon och Semrén & Månsson har faktiskt en lång historia. Maude var en del av företaget på 90-talet men mot slutet av decenniet gick hon vidare och har under större delen av 2000-talet drivit en egen byrå, som arkitekt och verksamhetschef. För drygt 5 år sedan såldes bolaget till Norconsult där hon också kom att arbeta som både studiochef och tillförordnad avdelningschef. Men någonting fick henne ändå att vända blicken bakåt.

”Arkitektbranschen står inför en utmanande framtid med en yrkesroll i förändring, sämre ekonomiska tider och en konfliktfylld omvärld.”

Maude Östaneng, arkitekt och studiochef på Semrén & Månsson i Göteborg

– Semrén & Månsson har ett gediget kvalitetstänk, både när det kommer gestaltning och leverans. Det är svårt att säga exakt varför man väljer att byta arbetsplats – det är en mix av personkemi, att kulturen känns spännande och att man har möjlighet att utvecklas som arkitekt. Att få vara med att skapa riktigt bra arkitektur är såklart alltid väldigt lockande, säger Maude.

– Men det gäller såklart att sticka ut och ta position. Samtidigt som man behöver leverera och vara lönsam och affärsmässig. Semrén & Månsson har både en gedigen historia, bred kompetens och en tillräcklig storlek för att vara såväl snabbfotade som stabila. Jag ser fram emot att å ena sidan jobba med att leda min studio till nya framgångar och å andra sidan att skapa arkitektur som människor får ett bra liv i, säger Maude Östaneng.

Dela

Elinor Månsson, kommunikatör på Semrén & Månsson

Kontakta mig om du vill veta mer

Elinor Månsson

+46 733 93 30 63elinor.mansson@semren-mansson.se

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram