Semrén & Månsson Group rekryterar ekonomichef

2022-12-06

Stefan Wisenius tar rollen som Chief Financial Officer med ett övergripande ansvar som sträcker sig över koncernens samtliga fyra bolag: arkitektkontoret Semrén & Månsson, visualiserings- och kommunikationsbyrån Soul, fastighetsbolaget Månsson Fastigheter samt Semrén & Månsson International som numera främst har verksamhet i Polen.

– Semrén & Månsson Group har en lika unik som spännande mix av bolag. Från det kreativa, genom projektutveckling, till ägande och finansiering. Hela branschen står just nu inför många utmaningar med en skakig ekonomi och en orolig omvärld. Vår koncerns breda erbjudande skapar förutsättningar för en helt annan trygghet och effektivitet för våra beställare men utvecklar också kompetensen hos alla medarbetare, säger Stefan Wisenius.

Stefan kommer senast från Strivo där han haft en liknande roll som CFO.

– Vi rekryterar en CFO i en spännande fas av koncernens utveckling. Stefan har en gedigen erfarenhet, dels från finansbranschen, dels från fastighetsbranschen där han suttit på beställarsidan. Han blir ett viktigt tillskott i koncernen både för att utveckla vår ekonomiuppföljning och rapportering men även säkerställa digitaliseringen av ekonomiprocesserna. Dessutom kan Stefan, med sin bakgrund, bidra i de fastighetsaffärer som Månsson Fastigheter genomför. Det känns jättekul att ha honom på plats, säger Ulrika-Liss Daniels, vd på Semrén & Månsson Group.

”Jag längtade tillbaka till fastighetsbranschen. Kombinationen av business och kreativitet är jättespännande”

Stefan Wisenius, CFO på Semrén & Månsson Group

– Jag har sett fastighetsbranschen och hur businessen funkar från beställarnas sida. Som ekonom uppskattar jag ju naturligtvis att bolagen inom Semrén & Månsson Group länge lyft vikten av att förstå de ekonomiska perspektiven i projekten. Det är långt ifrån alla bolag som tänker så. Och businessaspekten kommer bara bli viktigare, dels på kort sikt med tanke på annalkande sämre ekonomiska tider, dels för att kunna möta framtidens tuffare krav på projekt som är hållbara och mer energi- eller yteffektiva. Men det kanske är viktigt att påpeka, som privatperson är jag också väldigt intresserad av arkitektur. Det ska bli väldigt kul att få följa våra projekt i framtiden, säger Stefan Wisenius CFO på Semrén & Månsson Group.

Dela

Elinor Månsson, kommunikatör på Semrén & Månsson

Kontakta mig om du vill veta mer

Elinor Månsson

+46 733 93 30 63elinor.mansson@semren-mansson.se

Relaterade projekt

Vill du bli kontaktad?

Är du intresserad av att lära dig mer om oss och vårt arbete. Kanske vill du starta ett samarbete? Låt oss kontakta dig! Du kan få meddelande från oss med sånt vi tycker är intressant!

FacebookLinkedInInstagram